Yedekleme Hizmeti

173

Yedekleme Hizmeti Nedir?

Yedekleme hizmeti web hosting, sanal sunucu, fiziksel sunucular ve bir çok veri kaynağı için kullanılan bir hizmet türüdür.

Bir web barındırma yedekleme politikası, barındırma şirketinizin müşterilerine verilerini yedeklemeleri için sunduğu şeydir. Bu şirketler genellikle güvenilir web barındırma hizmetleri sunarken, her zaman bir şeyler ters gidebilir. Dosyaları yanlışlıkla silme veya beğenmediğiniz değişiklikler yapma ve sitenizin orijinal sürüme geri yüklenmesini isteme ihtimaliniz de vardır.

Yedekleme Politikası Neden Önemli?

Siteniz kaybolursa, düzgün bir şekilde yedeklendiyse dakikalar içinde geri yükleyip çalışır hale getirebilirsiniz. Web sitesi verilerinizin düzenli olarak yedeklenmesi, hatalar, donanım arızaları ve hatta bilgisayar korsanlığı sorunları konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

Umarım hiçbir zaman kullanmanıza gerek kalmaz, yedekleme hizmetleri web sitesi verilerinizin her zaman korunmasını sağlar. Teknik olarak, web sitenizdeki verileri sahip olduğunuz yerel bir sunucuya indirmek mümkündür, ancak bu çok iş gerektirir ve oldukça zordur.

Web sitesi verilerinizi önemsiyorsanız, barındırma sağlayıcınızın iyi bir yedekleme politikası sunduğundan emin olun.

Web Sitesi Yedekleme Türleri

Web barındırma sağlayıcılarının çoğu bir tür yedekleme hizmeti sunarken, hepsi aynı değildir. Birkaç tür yedekleme ilkesi vardır. Çoğu barındırma şirketi, bu yedekleme türlerinin bir kombinasyonunu sunar:

  • Tam sunucu yedeği: Tam sunucu yedeği, sunucunuzdaki tüm verileri alır ve güvenli olduğundan emin olmak için ayrı bir konuma yedekler. İçerik yönetim sisteminiz (CMS), veritabanınız, resimleriniz ve barındırma hesabınızdaki diğer her şey dahil edilecektir.
  • Artımlı dosya yedeklemeleri: Artımlı dosya yedeklemeleri, yalnızca son yedeklemeden değişen dosyaları alır ve bunları başka bir sistemde depolar. Tam bir sunucu yedeğiyle başlayabilir veya bunu yalnızca dosyalar veya veritabanları için kullanabilirsiniz.
  • Yalnızca veritabanı yedeklemesi: Bu durumda yalnızca web sitenizin veritabanı yedeklenir. Genel olarak veritabanı, blog gönderilerini, resimleri ve daha fazlasını içermesi gereken yayınladığınız şeylerin depolandığı yerdir.
  • Yerinde veri yedekleme: Bazı barındırma şirketleri, bir ana veri merkezinde yerinde depolanan yedek verilere sahiptir. Web sitenizden ayrı bir fiziksel cihazda ama aynı tesis içinde.
  • Site dışı veri yedekleme: Bu, bir barındırma şirketinin yedek verilerinizi kendi işlettiği ayrı bir veri merkezinde saklamasıdır. Genellikle, depolamayla ilgilenmek için Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure veya başka bir bulut hizmetleri şirketinde bir veri depolama hizmeti vardır.